Lähialueen kalavedet

Mökkien läheisyydessä on muutamia vesistöjä, joihin voi kalareissuja tehdä.

*

VUONTISJÄRVI

– Vuontisjärvi sijaitsee myös lähellä Luppo ja Jäkälä mökkejä. Järvessä on erinomainen ahvenkanta, sekä isoja siikoja. Tästä järvestä on saatu useita yli 4kg siikoja, suurimpien ollessa yli 6kg järkäleitä. Meidän ennätyksemme on 4,256kg.
Ahvenia tulee varsinkin keväällä erittäin hyvin, 200-300g yksilöitä voi tulla hyvinä päivinä puolensataa yhdelle ihmiselle, siihen vielä pienemmät päälle.. Eikä ahvenet pyytämällä lopu tästä järvestä!
Lisäksi haukia ja muikkuja löytyy järvestä.
Kesällä kannattaa myös kokeilla siian soutamista pieniä 2-3cm vaappuja tarjoamalla.
PALLASJÄRVI

– Pallasjärvi on erinomainen kalastuskohde, 10km ajomatkan päässä raattaman kylästä. Kesällä voi siiman päähän tarttua järvilohi tai -taimen, lähempänä rantaa pyytämällä saa erinomaisesti harjuksia ja siikoja. Taimenille ja lohille kannattaa tarjota ohuita ja hakevia muikunoloisia vaappuja tai raksia. Siikoihin ja harreihin pääsee paremmin kontaktiin, kun tarjoaa soutamalla pieniä vaappuja(2-5cm) tai heittelemällä pieniä lippoja. Talvella pallasjärvi voi olla todella kitsas paikka, vaikka kaloja näkyykin jään alla, mutta kyllä sieltä ruokakalat useimmiten saa. Kirkas vesi mahdollistaa avantoon kurkkimisen ja pohjaan näkemisen yli viiteen metriin asti. Eli jos vain mahdollista, niin ota makuualusta mukaan kevätjäille ja katso avantoon. Harjuksille kannattaa tarjota n. sentin kokoisia morreja hyvällä koukulla varustettuna. Myös pienet 1-2cm mikrotasarit ja liitsit ovat tuottaneet tulosta.
Kesällä pallasjärvellä kalastamiseen vaaditaan kalastuslupa, jonka saa esim. raattaman kaupasta. Talvella pilkkimiseen lupaa ei tarvitse.


OUNASJOKI

– Varsinkaan kesäaikaan Ounasjoella vierailua ei kannata jättää väliin. Viimeisten vuosien aikana harrien keskikoko on kasvanut ja nykyään mitallisia harreja tulee välillä runsaastikkin, yli kilon kokoisia yksilöitäkin saadaan säännöllisesti. Taimenkaan ei ole mikään harvinaisuus ja suurimmat saadut yksilöt ovat painaneet yli 9kg, joen omaa luonnonkantaa. Lisäksi vuosittain saadaan muutamia yli 6kg yksilöitä, mm. kesällä 2009 raattaman kylän kohdalta.
Lisäksi ounasjokeen on siirtoistutettu lohia kesällä 2010 500kpl ja näitä siirtoistutuksia on tarkoistus tehdä myös tulevinakin vuosina!
Kalastusluvista sekä muuta tietoa ounasjoesta löydät osoitteesta www.ounasjoki.fi
.
.
.
Kuvagalleriasta löydät saaliskuvia yllämainituista vesistöistä. Lisäksi mökkiasukkaille on vene saatavilla vuontis- ja pallasjärvelle.